قال رسول الله (ص)

«مَنْ سَمِعَ رَجُلاً يُنادى يا لَلْمُسْلِمينْ فَلَمْ يُجِبْهُ فَلَيْسَ بِمُسْلِم»

کسى که صداى انسانى را بشنود که فریاد مى زند: اى مسلمانان به دادم برسید و کمکم کنید،

کسى که این فریاد را بشنود و پاسخ نگوید، مسلمان نیست

کافی جلد 2 صفحه 164

بیانیه تحلیلی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه درباره انتخابات مجلس و خبرگان رهبری

مرکز مدیریت حوزه های علمیه در بیانیه تحلیلی درباره انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری به تبیین ریشه های قرآنی، اهمیت و آثار و برکات حضور آگاهانه، حماسی و پرشور در عرصه بزرگ و سرنوشت ساز انتخابات پرداخته است.

 متن بیانیه تحلیلی مرکز مدیریت حوزه های علمیه درباره انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری ۱۴۰۲ بدین شرح است:

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ

«إِنَّ اللَّهَ یأْمُرُکمْ أَنْ تُؤَدُّوا الْأَماناتِ إِلی أَهْلِها وَ إِذا حَکمْتُمْ بَینَ النَّاسِ أَنْ تَحْکمُوا بِالْعَدْلِ»؛ خداوند به شما فرمان میدهد که امانت ها را به صاحبانش بدهید! و هنگامی که میان مردم داوری می کنید، به عدالت داوری کنید. (نساء/۵۸)

رهبر معظم انقلاب اسلامی امام خامنه‌ای حفظه‌الله تعالی:

«بعضی از ایام زندگی انسان، این خصوصیت را دارد که سرنوشت بخش عمده‌ای از زندگی را یا بخشی از زندگی را در آن، انسان تعیین می‌کند. اگر بخواهیم تشبیه کنیم، مثل «لیلهالقدر» که هر سال، لیلهالقدر برای انسان سرنوشت‌ساز است. هنگام انتخابات هم برای یک ملت، برای یک دوره‌ای، برای برهه‌ای سرنوشت‌ساز است. لذا این لحظه را من شخصاً قدر می‌دانم و توصیه به ملت عزیزمان هم می‌کنم که قدر بدانند و با رأی خودشان، اراده‌ خودشان، همت و خواست خودشان، تکلیف تقنین در چهار سال آینده را ان‌شاءالله روشن کنند.»

دین اسلام، یک دین کاملا اجتماعی و سیاسی است و بر خلاف نگاه سطحی برخی که تعلیمات و دستورهای اسلام را تنها ویژه شأن فردی انسان مانند نماز و روزه و اجتناب از معاصی می پندارند، در تمام شئون زندگی سیاسی و اجتماعی انسان حضور دارد و برای آن دستور و برنامه ارائه کرده است.

حضور مردم در پای صندوق انتخابات و انتخاب شخص یا اشخاصی شایسته برای تصدی مسئولیت نمایندگی مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری، یک وظیفه اجتماعی به معنای دخالت مردم در تعیین سرنوشت کشور است؛ چنانچه قرآن کریم بر این مهم تاکید نموده است؛ «إنَّ اللهَ لایُغَیِّرُ ما بِقَوْمٍ حَتَّی یُغَیِّرُوا ما بِأَنْفُسِهِمْ وَ إذا أَرادَ اللهُ بِقَوْمٍ سُوْءاً فَلا مَرَدَّ لَهُ وَ ما لَهُمْ مِنْ دُونِهِ مِنْ والٍ» (رعد/۱۱)؛ همانا خداوند حال قومی را تغییر نمی‌دهد تا آنکه آنان حال خود را تغییر دهند و هرگاه خداوند برای قومی آسیبی بخواهد، پس هیچ برگشتی برای آن نیست و در برابر او هیچ دوست و کارساز و حمایت کننده‌ای برای آنان نیست. و نیز به معنای سپردن امانت مسئولیت به فرد اصلح و مسلط ساختن وی بر سرنوشت کشور در زمینه های سیاسی، اقتصادی، نظامی و فرهنگی است که با رأی مستقیم مردم رقم می‌خورد و بنابر آیه فوق یک وظیفه ی شرعی است و کسی که تعهد دینی دارد، نمی تواند شانه از انجام این تکلیف دینی خالی کند.

از طرفی شرکت کردن در انتخابات، به معنای سلب زمینه سلطه ی کفار و مستکبرین بر مملکت اسلامی است که قرآن کریم تحت هیج عنوانی استیلای آنان بر مومنین را نمی پذیرد؛ «وَ لَن یَجْعَلَ اللهُ لِلْکافِرینَ عَلَی الْمُؤْمِنینَ سَبیلا» (نساء/۱۴۱)؛ هیچ گاه خداوند راهی برای پیروزی و تسلط کافران بر مسلمانان قرار نداده است. لذا هر کس امنیت ایران اسلامی را دوست دارد باید در انتخابات شرکت کند.

مردم عزیز ایران اسلامی به توفیق الهی در مسیر نورانی حرکت کشتی انقلاب به سمت تمدن نوین اسلامی و رسیدن به ساحل ظهور حضرت حجت ارواحنا فداه و در لبیک به ندای رهبر عزیزمان همچون گذشته، علاوه بر دعوت دیگران به حضور آگاهانه، حماسی و پرشور در عرصه بزرگ و سرنوشت ساز انتخابات پیشِ‌رو، در این نمایش بزرگ اقتدار و انتخاب افراد اصلح، با نیت الهی شرکت کرده و به نکات ذیل توجه خواهند نمود.

۱. شرکت در انتخابات، یک «جهاد» واقعی در برابر دشمنان است و طبق وعده الهی، این جهاد مخلصانه ملت ایران می تواند مسیر حرکت به سمت قله های پیشرفت را تسریع نماید: «وَ الَّذِینَ جاهَدُوا فِینا لَنَهْدِیَنَّهُمْ سُبُلَنا وَ إِنَّ اللَّهَ لَمَعَ الْمُحْسِنِین»‏؛ و آنها که در راه ما (با خلوص نیت) جهاد کنند قطعا هدایتشان خواهیم کرد و خدا با نیکوکاران است. (عنکبوت/ ۶۹)

۲. مشارکت بالای مردم در انتخابات یعنی «اظهار قدرت» بیشتر به دشمنان آشکار و پنهان و این «اظهار قدرت» در برابر دشمنان اسلام و انقلاب «بازدارندگی» ایجاد خواهد کرد؛ چنانچه قرآن کریم دراینباره فرموده است؛ «وَ أَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّهٍ وَ مِنْ رِباطِ الْخَیْلِ تُرْهِبُونَ بِهِ عَدُوَّ اللَّهِ وَ عَدُوَّکُمْ وَ آخَرِینَ مِنْ دُونِهِمْ لا تَعْلَمُونَهُمُ اللَّهُ یَعْلَمُهُمْ؛ در برابر آنها (دشمنان) آنچه توانایی دارید از” قدرت” آماده سازید (و همچنین) اسبهای ورزیده (برای میدان نبرد) تا به وسیله آن دشمن خدا و دشمن خویش را بترسانید و (همچنین) گروه دیگری (از دشمنان) غیر از اینها را که شما نمی ‏شناسید و خدا می‏ شناسد(نیز خواهند ترسید).»( انفال/ ۶۰)

امروز هر برگ رأی به منزله تیری است در پیکره دشمن که اگر از آن غفلت شود، چه بسا طمع دشمن برای تهاجم را بیشتر خواهد کرد؛ « وَدَّ الَّذِینَ کَفَرُوا لَوْ تَغْفُلُونَ عَنْ أَسْلِحَتِکُمْ وَ أَمْتِعَتِکُمْ فَیَمِیلُونَ عَلَیْکُمْ مَیْلَهً واحِدَهً؛ کافران دوست دارند که شما از سلاح ها و متاع های خود غافل شوید و دفعتاً به شما حمله ور شوند.» (نساء/ ۱۰۱)

۳. پیشرفت ایران اسلامی و حل مشکلات با وجود این همه دشمنی ها علیه انقلاب اسلامی بدون حضور مردم رخ نخواهد داد. چنانچه خداوند متعال از حضور مردم در صحنه و یاری آنها در کنار نصرت خود، به عنوان دفع کننده خدعه و مکر دشمنان یاد میکند: «وَ إِنْ یُرِیدُوا أَنْ یَخْدَعُوکَ فَإِنَّ حَسْبَکَ اللَّهُ هُوَ الَّذِی أَیَّدَکَ بِنَصْرِهِ وَ بِالْمُؤْمِنِینَ»؛ و اگر بخواهند تو را فریب دهند خدا برای تو کافی است او همان کسی است که تو را با یاری خود و مومنان تقویت کرد. (انفال/ ۶۲)

۴. نقش خواصّ تأثیرگذار و همراهی آنان با ولیّ خدا در تحقّق حضور حداکثری در انتخابات، بسیار مهمّ و تعیین کننده است. اگر خواصّ سیاسی، به یاری ولیّ خدا شتافتند و در بزنگاه‌های سرنوشت سازی همچون انتخابات، مجذوب شعارهای فریبنده جریان نفاق و بیماردلان سیاسی نشده و مردم را برای حضور آگاهانه در انتخابات و انتخاب افرادی اصلح برای اداره امور کشور که بیشترین قرابت فکری را با مبانی و ارزشهای اسلامی و انقلابی داشتند، دعوت کنند، آنگاه بی تردید سرعت پیشرفت نظام اسلامی به سمت تحقّق آرمان هایش، چند برابر خواهد شد.

۵. انتخابات عرصه قیام مردم برای تحقق آرمان «عدالت» در همه سطوح اداره کشور است. بدون حضور مردم و انتخاب نامزدهای متخصص، متعهد، عدالتخواه و فسادستیز که عملکردشان مملوّ از مصادیق عدالتخواهانه، تحول چرخش آفرین و تلاش برای مبارزه با فساد است، نمی توان توقع «برپایی عدالت» داشت.

۶. با وجود برخی مشکلات اقتصادی و معیشتی، انقلاب دچار «بن بست» نشده است و بنابر فرموده رهبر معظم انقلاب حضرت امام خامنه ای حفظه الله ما به قله ها نزدیک شده ایم. بن بست را منافقان و بیماردلانی القاء می کنند که خودشان در مقاطعی از تاریخ انقلاب عامل به وجود آمدن مشکلات بودند تا مردم را از نظام اسلامی دلسرد کنند: «هُمُ الَّذِینَ یَقُولُونَ لا تُنْفِقُوا عَلی‏ مَنْ عِنْدَ رَسُولِ اللَّهِ حَتَّی یَنْفَضُّوا»؛ آنها(منافقین) کسانی هستند که می‏ گویند: به افرادی که نزد رسول خدا صلی الله علیه وآله هستند انفاق نکنید تا (از نزد او) پراکنده شوند.» (منافقون/ ۷)

ایران اسلامی با وجود همه مشکلات و مانع تراشی ها از سوی استکبار جهانی پیشرفت‌های کم نظیر و بعضاً بی نظیر در ۴۵ سال گذشته در عرصه های مختلف فرهنگی، زیرساختی، پزشکی، ورزشی، علمی، صنعتی، منطقه ای، بین المللی، نظامی و … داشته که به توفیق الهی با حضور آگاهانه ملت، سرعت پیشرفت کشور مضاعف خواهد شد.

در پایان مرکز مدیریت حوزه های علمیه ضمن درود فرستادن بر ارواح مطهر شهیدان و بر روان پاک و مطهر بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی قدس‌سره‌الشریف، از تحمل و همراهی‌های بی دریغ و بی‌نظیر مردم سلحشور کشور عزیزمان در برابر سختی‌ها و دشمنی‌های معاندان، کمال سپاس و قدردانی را دارد و با تاسی به سیدالشهدای مقاومت شهید حاج قاسم سلیمانی رحمه الله به صراحت اعلام می‌دارد: «امروز قرارگاه حسین بن علی علیهماالسلام، ایران است. بدانید جمهوری اسلامی حرم است و این حرم اگر ماند، دیگر حرم‌ها می‌مانند؛ اگر دشمن این حرم را از بین بُرد، حرمی باقی نمی‌ماند؛ نه حرم ابراهیمی و نه حرم محمّدی صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم.»

والسلام علیکم و علی عباد الله الصالحین

مرکز مدیریت حوزه های علمیه

چاپ
پست الکترونیک
تازه ترین اخبار