به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، آیت الله اعرافی امروز در جلسه نهادهای فعال در عرصه فضای مجازی که با حضور دکتر سید محمدامین آقامیری دبیر شورایعالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور در دفتر مدیر حوزههای علمیه در قم برگزار شد، با اشاره به اهمیت فضای مجازی و روند شکل گیری شورای فعالان فضای مجازی، ابراز کرد: فضای مجازی عرصه حساسی است که انگیزه قوی و روحیه جهادی موجب میشود در این عرصه گامهای مؤثری برداشته شود؛ در عرصه فضای مجازی نیازمند نگاه کلان و آیندهنگرانه هستیم چرا که اگر این برنامهریزی کلان وجود نداشته باشد، انسان در عرصه مدیریت دچار روزمرگی خواهد شد.
ببینید:
تصاویر/ جلسه نهادهای فعال در عرصه فضای مجازی با حضور آیت الله اعرافی
وی با اشاره به فداکاری های سه بانوی بزرگ اسلام یعنی حضرت فاطمه زهرا(س)، حضرت خدیجه(س) و حضرت زینب(س) توطئه های دشمنان و منافقین صدر اسلام را یادآور شد و افزود: حضرت فاطمه زهرا(س) در شرایطی اقدام کردند و به صحنه آمدند که همه مدینه خاموش شده بودند در آن تولیدات شبهه و فتنه در مدینه سبب شد تا عده ای دچار آشوب شوند و حق از باطل را از همدیگر جدا نکنند و دچار تردید شوند، آشفتگی ادراکی بر آنان حاکم شد تا جایی که فاطمه زهرا سلام الله علیها در این شرایط وارد صحنه شدند و اقدامات موثری انجام دادند چنانکه زینب کبری سلام الله علیها در کربلا و حضرت خدیجه سلام الله علیها در مدینه فضا را فهمیدند و عرصه را برای همگان تبیین کردند، اینها در حساس ترین مقطع و پیچیده ترین مراحل تاریخ فهمیدند که چه خبر است و فهمیدند چه باید کرد و هم جرأت در اقدام داشتند.
بیشتر بخوانید:
دشمنان از خدشه بر پیکر جمهوری اسلامی عاجز و ناتوانند
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی از زمان های گذشته خطر رها بودن فضای مجازی را مرتب گوشزد کرده اند که منجر به تاسیس شورای فعالان فضای مجازی کشور شد و واقعا امر مبارکی است.
مدیر حوزه های علمیه کشور با اشاره به لزوم شناخت مسائل، گفت: برای پاسخگویی و حل معضلات و گرههای اعتقادی، فکری و ذهنی مردم به ویژه جوانان، قبل از تولید محتوا و ارائه تبلیغاتی، باید نظریه هایی راجع به آن مسئله را داشت و نظریه متناسبی را برای مسائل بنیادی تولید و انتشار داد؛ تقریبا همه کتب شهید مطهری، آیت الله مصباح و علامه طباطبایی ناظر بر تولید نظریه های پایه بوده است.
وی ادامه داد: مرکز ملی فضای مجازی مسائل را شناسایی کند و به نهادهای تولید کننده محتوا ارجاع دهد و شما می توانید پرسش ها را مطرح کنید و به دفتر تبلیغات اسلامی و پژوهشگاه های مختلف بگویید و از آنها پاسخ بخواهید.
عضو مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان ساخت: باید سوژه های مطرح شده در جامعه را شناسایی کرد و مطابق آن تولید نظریه کنیم و شورای فعالان فضای مجازی می تواند در این عرصه گام های موثری بردارد.
آیت الله اعرافی شناخت لایه های ناپیدای ذهنی جوانان را مهم دانست و گفت: لازم است لایه های پیدا و پنهان افراد جامعه شناخته شود و این مسئله امری مهم و اساسی است، چراکه اگر به عمق ذهنی و فکری نسل جوان و افکار عمومی شناخت کافی نداشته باشیم، محتواهای مناسبی را نمی توان در این راستا تولید کرد و موثر واقع شد.
مدیر حوزههای علمیه کشور ابراز کرد: حوزههای علمیه و نهادهای فرهنگی در راستای جهاد تبیین و تشریح مسائل، گامهای موثری برای جلوگیری از انحراف افکار عمومی و تثبیت اعتقادات و باورهای دینی مردم برداشته اند.
وی بیان داشت: نهادهای دینی باید آفاق های بلندتری را دیده و آماده رویارویی با حوادث و اتفاقات گوناگون باشند و با شناخت عرصه های مهمی همچون فضای مجازی راهکارهای موثر و مهمی را در این عرصه ها ارائه دهند.
مدیر حوزه های علمیه کشور با اشاره به برخی نظرات راجع به اهمیت دادن به مسائل داخل کشور یا خارج کشور، گفت: هم مسائل داخل کشور مهم است و هم مسائل بیرونی، لذا لازم است که یک توجه متوازن به مسائل داخل و خارج کشور وجود داشته باشد.
آیت الله اعرافی یادآور شد: باید تحولات هوش مصنوعی مورد توجه شورای فعالان فضای مجازی باشد و از قابلیت ها و ظرفیت های این ابزارها در ترویج و حکمرانی اسلامی استفاده کرده و از آن غفلت نشود.
مدیر حوزههای علمیه اظهار کرد: باید نقشه راه و برنامههای کلان در این عرصه مکتوب و مدون شود تا تکالیف نهادهای گوناگون مشخص شود و جایگاه فعالیت نهادها مشخص و از سردرگمی و حیرت جلوگیری شود.
در نشست حجج اسلام والمسلمین حاجی صادقی نماینده ولی فقیه در سپاه و علی عباسی رئیس جامعه المصطفی العالمیه و برخی از فضلای حوزه و فعالان فضای مجازی به بیان دیدگاه های خود پرداختند و دکتر سید محمدامین آقامیری دبیر شورایعالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور هم گزارشی از فعالیت های صورت گرفته در عرصه ساماندهی فضای مجازی کشور ارائه داد.
انتهای پیام