قال رسول الله (ص)

«مَنْ سَمِعَ رَجُلاً يُنادى يا لَلْمُسْلِمينْ فَلَمْ يُجِبْهُ فَلَيْسَ بِمُسْلِم»

کسى که صداى انسانى را بشنود که فریاد مى زند: اى مسلمانان به دادم برسید و کمکم کنید،

کسى که این فریاد را بشنود و پاسخ نگوید، مسلمان نیست

کافی جلد 2 صفحه 164

معاون آموزش حوزه‌های علمیه اعلام کرد: تمدید مهلت درخواست اجرای رشته مراکز تخصصی و واحدهای آموزشی در نیمسال دوم + جزئیات

حجت الاسلام والمسلمین رستم نژاد از تمدید مهلت ارسال درخواست اجرای رشته های تخصصی در سطوح ۲ و ۳ و ۴ در نیمسال دوم ۱۴۰۴-۱۴۰۳، تا ۵ آذرماه ۱۴۰۳ خبر داد.

حجت الاسلام والمسلمین مهدی رستم‌نژاد معاون آموزش حوزه‌های علمیه در گفتگو با خبرگزاری حوزه‌ به تشریح روند ارسال درخواست‌های مدارس علمیه و مراکز تخصصی جهت اجرای رشته های تخصصی در سطوح ۲ و ۳ و ۴ در نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ پرداخت.

وی ضمن تقدیر و تشکر از مدیران مراکز تخصصی و واحدهای آموزشی سراسر کشور در خصوص اجرای رشته های تخصصی در نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ بیان داشت: با توجه به ضرورت تمهید مقدمات پذیرش متمرکز واحدهای آموزشی تخصصی در سطوح ۲ و ۳ و ۴ برای پذیرش طلبه و اجرای رشته در نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳، مقتضی است مراکز تخصصی و واحدهای آموزشی سراسر کشور نسبت به ارسال درخواست‌های اجرای رشته و دوره و پذیرش طلاب از طریق سامانه تاسیس و توسعه واحدهای حوزوی تا پایان روز دوشنبه ۵ آذرماه اقدام نمایند.

به گفته معاون آموزش حوزه های علمیه در این دوره از اجرای رشته های تخصصی، حدود ۱۵۰ رشته و گرایش در موضوعات و مقاطع مختلف فعال شده است که در دوره های پذیرشی سابق، تعداد این رشته ها و گرایش ها بسیار کمتر بوده است.

حجت الاسلام والمسلمین رستم نژاد ادامه داد: مدیران مراکز تخصصی و واحدهای آموزشی درخواست اجرای رشته و دوره را صرفا از طریق سامانه تاسیس و توسعه واحدهای حوزوی به آدرس unitsmng.ismc.ir ثبت نمایند. دسترسی به این سامانه از طریق پیشخوان برخط حوزه‌های علمیه به آدرس login.ismc.ir قسمت سامانه «نجاح» امکان‌پذیر می‌باشد.

معاون آموزش حوزه‌های علمیه در مورد نحوه ثبت درخواست، اعلام کرد: جهت ثبت درخواست‌ها و برای تسریع در انجام فرایند اداری به تقاضاهایی که صرفاً از سامانه مذکور ارسال گردد، رسیدگی خواهد شد. از همین رو توجه به نکات ذیل ضروری است:

۱- پذیرش طلبه و اجرای رشته، فقط اختصاص به «مراکز تخصصی» و «مؤسسات آموزش عالی حوزوی» و «مدارس عالی فقهی» از مجموعه واحدهای آموزشی تخصصی دارد.

۲- پذیرش طلبه و اجرای رشته تخصصی در «مدارس علمیه»، به صورت «اجرای دوره» و تحت اشراف و نظارت واحد آموزشی تخصصی، امکان‌پذیر می‌باشد.

۳- نحوه تقاضای اجرای رشته و پذیرش طلاب بر اساس «دستورالعمل تأسیس و توسعه واحدهای آموزشی تخصصی و تقاضای اجرای رشته« بوده که در ۱۲ دی ۱۴۰۰ طی نامه شماره ۴۱۷۵۸/۱۳ ابلاغ شده است.

۴- ارسال درخواست‌ها فقط از طریق سامانه «تأسیس و توسعه واحدهای حوزوی» (در سامانه پیشخوان) قابل ثبت و پیگیری است. دسترسی به این سامانه برای همه مدیران «مدارس علمیه» و «مدارس عالی فقهی» و مدیران و معاونین آموزش «مراکز تخصصی» و «موسسات آموزش عالی حوزوی»، فراهم شده است.

۵- اطلاعات درخواستی حتماً در سامانه تکمیل شود تا مشکلی در روند کارهای بعدی به وجود نیاید. زمان اعلام شده برای ثبت و ویرایش و امثال این‏ها بوده و همه امور مربوط به درخواست و پی‌گیری تا تاریخ اعلامی، انجام گیرد.

۶- جهت اعطای مجوز اجرای رشته، تکمیل کادر اجرایی و علمی واحد آموزشی تخصصی بر اساس ضوابط ابلاغی، ضروری است.

۷- تنها واحدهای آموزشی تخصصی دارای «مجوز فعالیت» و یا «مجوز موقت» (نه موافقت اصولی) امکان اجرای رشته و ثبت درخواست برای پذیرش طلبه را دارند. لذا نسبت به تکمیل پرونده فعالیت واحد آموزشی تخصصی و اخذ مجوز اقدام نموده و سپس درخواست پذیرش طلبه برای آن مجموعه را پس از بررسی، در سامانه ثبت و ارسال گردد.

۸- درخواست اجرای رشته صرفاً بر اساس نقشه اجرایی درختواره بوده و درخواست‌های خارج از عناوین درختواره قابل بررسی نیست. درخواست‌های جدید از طریق مدیریت برنامه‌ریزی و توسعه علمی معاونت آموزش حوزه پیگیری می شود.

۹- صدور مجوز اجرای رشته و پذیرش طلبه در سطوح دو و سه، در صورت داشتن مجوز از شورای گسترش توسط کمیسیون مراکز تخصصی و در سطوح چهار، پس از بررسی در کمیسیون مراکز تخصصی، توسط شورای گسترش صادر می‌گردد. از همین رو و با توجه به فرایند آن، در این خصوص تسریع در کار و دقت کافی در تطبیق درخواست‌ها با ضوابط، ضروری است.

معاون آموزش حوزه های علمیه در ادامه یادآور شد: رشته های تخصصی و گرایشی حوزوی در بیش از ۴۰۰ رشته و گرایش ذیل ۱۶ حوزه دانشی تعریف شده و عناوین آن در ضمن «درختواره دانشی رشتهها و گرایشهای تخصصی حوزه‌های دانشی علوم اسلامی» تعریف و مطابق با نقشه اجرائی آن در سطح کشور در حال اجراست. درختواره مذکور از طریق پایگاه اطلاع‌رسانی معاونت آموزش به آدرس amoozesh.ismc.ir در دسترس عموم می‌باشد.

حجت الاسلام والمسلمین رستم نژاد با اشاره به عناوین حوزه‌های دانشی حوزوی، اظهار کرد: عناوین حوزه های دانشی عبارتند از قرآن – حدیث – فقه و اصول – فقه، حقوق و قضای اسلامی – کلام، ادیان، فرق و مذاهب – منطق، فلسفه و عرفان – زبان و ادبیات عربی – اخلاق، تربیت و مشاوره – تاریخ و سیره – تبلیغ و ارتباطات – فرهنگ، هنر و تمدن اسلامی – اقتصاد اسلامی – علوم اجتماعی – علوم سیاسی – روان شناسی و مدیریت.

وی خاطرنشان کرد: به فارغ التحصیلان هر یک از سطوح، دانشنامه علمی سطح مربوطه اعطا می شود. دارندگان مدارک علمی حوزوی برابر با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی از کلیه حقوق مزایای علمی و استخدامی کشور برخوردار هستند.

یادآور می‌شود: فارغ التحصیلان هر یک از مقاطع حوزوی متناسب با رشته و تخصص خود می‌توانند به عنوان یک کارشناس در راستای ماموریت‌های حوزوی، در یکی از شئون روحانیت و در عرصه‌های مختلف همچون، تربیت، اخلاق، مشاوره، روانشناسی، هیئت علمی و تدریس در جوامع علمی حوزوی و دانشگاهی، وکالت، قضاوت، پژوهش، نویسندگی، تبلیغ، اجتهاد، مدیریت در پاسخگویی به نیازهای جامعه بشری در سطح ملی و بینالملل ایفای نقش کنند.

چاپ
پست الکترونیک